Innspillsmøte: Handlingsplan for deltakelse

6. november inviterte Kulturdepartementet til innspillsmøte for Handlingsplan for like muligheter til å delta, i Sarpsborg. Kulturministeren og statssekretær Erlend var til stede for å høre på.

Kulturalliansen ved daglig leder Marianne Ween, samt medlemmene våre 4H, Noregs Ungdomslag og Norsk musikkråd, holdt innlegg. Alle fikk tildelt 3 minutter hver.

Oppsummert innlegg fra Kulturalliansen:

Takk for invitasjon til å gi innspill.

Vi ser fremdeles skadene etter pandemi og nedstenging. Vi mistet to ungdomskull og vi mistet mange erfarne og kompetente eldre frivillige. Det tristeste er at vi mistet de som hadde dårligst tilknytning til frivilligheten, og de som det er vanskeligst å få tilbake. 

Jeg er glad ministeren legger vekt på universelle løsninger, og minner om at den beste måten å sikre at frivilligheten blir i stand til å jobbe inkluderende er gode rammevilkår generelt. Som vi sa i arbeidet med strategi for kulturfrivillighet er åpne, rettferdige støtteordninger der alle kan søke – selv om ikke alle får – det vi trenger.

Vi trenger forutsigbarhet og tillit. Vi trenger ikke spissede ordninger som ekskluderer, for i det frivillige kulturliv vil vi ha alle med.

Forrige
Forrige

Kommunerapportar frå Åsnes og Hole publisert

Neste
Neste

Tre tips til nye (og gamle) kulturpolitikarar