Invitasjon til møte om prosjektet – Utvikling av regionale kulturkretser

8. februar 2024 kl. 10.00 – 13.00

Telegrafen, Kongens gate 21 i Oslo
NB! Inngang fra Prinsens gate!


Bakgrunn for prosjektet

I etterkant av at regjeringen la fram den nye strategien for Kulturfrivilligheten våren 2023, har Kulturalliansen, Norsk Musikkråd, Kulturvernforbundet og Voksenopplærings-forbundet, teaterutvalget i Kulturalliansen og Møre og Romsdal musikkråd etablert et samarbeidsprosjekt for å legge grunnlaget for etablering av regional kretsstruktur for det frivillige kulturlivet. Vestland fylkeskommune deltar som observatør. Kultur-departementet bidrar med såkornmidler.

Samarbeidet kom i gang sommeren 2023 og prosjektarbeidet startet opp i oktober. Fokus i første omgang har vært på regionleddene i organisasjonene. Nå inviterer styringsgruppa for prosjektet til møte for å informere og involvere de nasjonale kulturorganisasjonene og andre viktige interessenter.  Møtet foregår i Oslo. Dersom du bor utenbys, kan du delta digitalt. Det holdes gruppearbeid og plenumsdiskusjoner som digitale deltakere også forventes å bidra i.


Mål for prosjektet
I første omgang er målet vårt å utarbeide et nasjonalt rammeverk og en modell for etablering og utvikling av regionale kulturkretser som samarbeidsforum for organisasjonene og organ for kontakt mellom fylkeskommunen og kulturfrivilligheten. På lengre sikt er målet at kulturorganisasjonene skal oppleve sterkere fellesskap, større synlighet og enklere hverdag, samt få økt kunnskap om kulturfrivilligheten. Slik at forutsetningene for å være en viktig sparringspartner for fylkeskommunene blir enda bedre. Og i siste instans: At kulturfrivillighetens rammebetingelser blir bedre.


Program for møtet:

Kl. 10.00 – 10.20: Styringsgruppa ønsker velkommen og introduserer bakgrunnen for prosjektet.

Kl. 10.20 – 11.00: Prosjektleder informerer arbeidet så langt og veien framover, hva vi så langt vet om den regionale kulturfrivilligheten, og om arbeidet med å etablere 3 piloter.

Kl. 11.00: Pause.

Kl. 11.10 – 11.40: Diskusjon i grupper om hvilke oppgaver en regional kulturkrets må ha og kan ha.

Kl.11.50 – 12.10: Rapportering tilbake fra gruppene.

Kl. 12.10 – 12.30: Diskusjon – spørsmål fra deltakerne. Styringsgruppa og prosjektleder svarer.

Kl. 12.30 ­– 13.00: Lunsj serveres.


Spørsmål om møtet kan sendes på e-post til marianne@kulturalliansen.no.

Forrige
Forrige

Digitalt medlemsmøte: Forskrift om bruk av spelemidlar til kultur

Neste
Neste

Kommunerapportar frå Steinkjer og Snåsa publisert